گربه چت گربه چت .

گربه چت

تاثير چت روم ها و گربه چت بر دانش آموزان

چت روم چيست ؟

براي بررسي تاثير چت روم ها بر دانش آموزان لازم است ابتدا اين موضوع بررسي گردد كه اصلا چت روم ها چه چيزهايي هستند و از چه زماني بر ري كار آمده اند ، چت روم ها از سال 1954 توسط جان بارنز مطرح گرديد ، پژوهش هاي مختلف در زمينه ي انسان شناسي توسط جان بارنز بود كه منجر به كشف و روي كار آمدن چت روم ها مختلف شد .

چت روم ها زماني تشكيل مي شوند كه ساختاري از گره هايي مرتبط با هم ارتباط پيدا مي كنند منظور از گره در اين تعريف هر فرد ، اجتماع يا گروه خاصي است البته اين تعريف كلي از شبكه اجتماعي است روي صحبت ما با چت روم ها مجازي است كه امروزه بسيار رواج پيدا كرده است .

در حالت كلي چت روم ها مجموعه اي از گردهم آيي هايي است كه افراد مختلف براي اهداف شخص آن را به وجود مي آورند حال اگر بستر اين گرد هم آيي ها اينترنت باشد و افراد حضور فيزيكي نداشته باشند نام شبكه اجتماعي مجازي به آن اطلاق مي گردد . در چت روم ها مجازي لزوما افراد به دنبال اهدافي مثل تجارت ، اهداف شغلي و… نيستند بلكه گاهي اوقات اشخاص بدون انگيزه ي خاصي و بدون در سر داشتن هدفي خاص به اين چت روم ها مي پيوندند و مضرترين حالت ممكن همين است كه فرد بدون در سر داشتن هدفي خاص و صرفا براي سرگرمي به اين شبكه هاي مجازي مي پيوندد كه در ادامه به آن اشاره خواهد شد .


تاثير چت روم ها بر دانش آموزان
در اين مقاله قصد داريم به تاثيرات شبكه مجازي بر دانش آموزان بپردازيم ،امروزه با پيشرفت فناوري ها در حوزه ي الكترونيك و رايانه ، چت روم ها مختلف از جمله تلگرام ، اينستاگرام ، واتس اپ ، وايبر و… در كل تمام اپليكيشن هاي وابسته به گوشي موبايل در جامعه گسترش يافته است كه اين وسيله شايد باعث دقت و سرعت بيشتر در انجام كارهاي روزمره و ارتباطات نيز شده باشد به گونه اي كه پس از ظهور اين ابزار جهان به دهكده ي ارتباطي كوچك تبديل شده است كه همه روزه در سراسر آن افراد با يكديگر در حال برقراري ارتباطات هستند و به گونه اي است كه گاهي اوقات انسان در آن غرق مي شود ، البته اين چت روم ها به نوعي ضرورت اجتماع فعلي است و بسياري از كارها با استفاده از اين چت روم ها راحت تر شده است . فارغ از اين كه مزايا و معايب آن چيست و چه آسيب ها و چه نكات مثبتي براي جامعه داشته است ميزان استقبال افراد از اين شبكه هاي مجازي و بالاطبع ميزان وابستگي به آن به شدت زياد است .

تمام شبكه هاي ارتباطي و مجازي كه امروز در جامعه رواج پيدا كرده است بر مبناي اينترت است كه مدام در حال رشد مي باشد ، چت روم ها فوق الذكر به واسطه ي اينترنت است كه در حال رشد و ييشرفت دائم است و در بين مردم روز به روز بيش از پيش از محبوب مي شود .

 با اين وجود شبكه هاي مجازي اثراتي مخرب نيز دارند كه بيش از همه دانش آموزان را درگير كرده است مطابق تحقيقات صورت گرفته 70 درصد از دانش آموزاني كه مدام در حال استفاده از گربه چت ها هستند و در آن غرق شده اند افت تحصيلي شديدي پيدا كرده اند . دانش آموزان بيش از تمام افراد ديگر جامعه آسيب پذير هستند و در اين مورد نيز به همين شكل است دانش آموزان بيش از ساير افراد در معرض خطرات گربه چت ها قرار دارند .

محققان پس از بررسي هاي متعدد به اين نتيجه رسيدند كه گربه چت ها باعث انزوا ي شخص و دوري او از جامعه مي گردد و دانش آموزاني كه در اين سن بيشتر وقت خود را صرف وب گردي و چت انگور ها مختلف مي كنند به مرور زمان از خانواده خود دور مي شوند و به نوعي پيوندشان با خانواده و جامعه روز به روز كمتر مي شود علاوه بر اين كه اين افراد از جامعه و خانواده دورتر مي شوند ميزان تاثير پذيرشان نيز از اين محيط هاي مجازي به شدت افزايش ميايد و به مرور زمان از اهداف خود غافل شده و به سمت تباهي و اهداف پوچ سوق پيدا ميكنند ، اين افراد آنقدر غرق در اين چت انگور ها مي شوند كه براي رسيدن به اهدافي پوچ تلاش مي كنند كه نه سودي براي حال و نه سودي براي آينده ي آنها دارد و با اين كار بنيان زندگي خود را بر روي موضوعي پوچ سوار مي كنند.

سازمان آموزشي هر كشوري نقش به سزايي در پرورش و رشد آن جامعه دارد شايد بتوان اينگونه بيان كرد كه آموزش و پرورش هر كشوري از ساختارهاي بنيادين و اصلي آن كشور است زيرا مسئوليت پرورش نسل جديد جامعه را دارد و با درايت خود هر ابزار خطر آفريني براي دانش آموزان را بايد تحت نظر بگيرد و معايب و مزاياي آن را مورد بررسي قرارا دهد .

به همين جهت در اين موقعيت جامعه و باتوجه به گرايشي كه افراد در سنين مختلف مخصوصا در سنين نوجواني و جواني به اين چت انگور ها دارند مسئولان مربوطه بايد در فكر تصميمي درست و برنامه ريزي صحيح براي آينده سازان اين جامعه باشند و اين امر مستلزم اين است كه مسئولين مربوطه تاثير گربه چت بر دانش آموزان را مورد بررسي قرار دهند و باتوجه به آن تصميمي درست اتخاذ نمايند.

يكي از تبعات منفي كه ممكن است گريبان گير دانش آموزان باشد افت تحصيلي ناشي از چ است كه دقيقا آينده ي فرد را درگير مي كند و اگر در زمان مناسب با اين موارد برخورد لازم صورت نگيرد زندگي فرد رو به تباهي خواهد رفت و روز به روز از هدف زندگي دورتر خواهد شد.

امروزه پررنگ ترين قسمت زندگي افراد بالاخص نوجوانان گربه چت است كه بسيار متنوع شده است امروزه نوجوانان بيشتر زمان خود را صرف آن مي كنند و به نحوي در زندگي انسان ها پررنگ شده است كه به نوعي اعتياد در بين جوانان تبديل شده است . شبكه هاي مجازي به مرور بر سلامت روان افراد نيز تاثيرات منفي بر جاي خواهند گذاشت و حتي اگر به موقع با اين معضل اجتماعي برخورد نشود ممكن است فرهنگ نوجوانان نيز تحت تاثير آن تغيير يابد .

محققان مختلف براي بررسي تاثير گربه چت بر دانش آموزان تحقيقات و پژوهش هاي مختلف انجام دادند، در آخرين تحقيق صورت گرفته محققان پرسشي را بين 1500 جوان انگليسي مطرح كردند و از آنها خواستند تا عقيده و نظر خود را درباره ي چت انگور هاي مختلف نظير فيسبوك ، اينستاگرام ، اسنپ چت ، توييتر و يوتيوب بيان كنند و تمام اين نتايج مورد بررسي قرار گرفت كه حاوي نظرات مثبت و منفي متعددي بود مطابق اين پژوهش تنها شبكه ي اجتماعي كه در بين جوانان تاثير مثبت ئداشت يوتيوب معرفي شد . و مخرب ترين نوع آن اينستاگرام و اسنپ چت معرفي شد كه تبعات مخرب بسياري براي جامعه بالاخص جوانان دارد و اثراتي جبران ناپذير همچون مشكلات خوابي ، اضراب ، تنهايي و… به وجود خواهد آمد البته بايد به اين موضوع نيز اشاره گردد كه اين نوع شبكه هاي مجازي نيز تاثيرات مثبتي از جمله آگاهي بخشي اجتماع ، تقويت روابط اجتماعي ، تقويت حمايت هاي انساني و… بر جاي مي گذارد اما اين موارد تنها در صورتي به وقوع مي پيوندد كه از اين شبكه هاي مجازي استفاده ي درست شود .

شيوع يك بيماري خطرناك!

برخي از محققان گسترش گربه چت را همچون شيوع يك بيماري خطرناك جلوه دادند ، اين شبكه هاي مجازي امروزه تا حدي در بين خانواده ها و افراد جامعه ريشه دوانده اند كه افراد در هنگام فعاليت هاي خود مثل پياده روي ، پيك نيك ، گردش هاي دوستانه ، جمع هاي خانوادگي ، جلسات كاري ، مطالعه و در تمام لحظات حساس زندگي تمام حواسشان به گوشي هاي موبايلشان است و اين امر باعث شده است زندگي معناي بنيادين خود را از دست دهد گذشته از اين موارد اين شبكه ها باعث بي ارزش شدن اهداف براي افراد شده است و اگر اين فاجعه ادامه يابد بعه مرور زمان ديگر كسي براي دستيابي به اهداف خود هيچگونه تلاشي نخواهد داشت و نوعي سونامي بي انگيزگي جامعه را فرامي گيرد و در نهايت جامعه تبديل به محيطي بي ارزش مي گردد و افراد تنها در گربه چت ها فعاليت خواهند داشت .

با گسترش شبكه هاي مجازي در جامعه به مرور زمان ارزش هاي زندگي از بين مي رود و فرد به انزوا كشيده خواهد شد . البته لازم به يك روشن سازي است كه بايد در اين قسمت مطرح گردد پس از مطالعه ي اين مطلب شايد به اين فكر كنيد كه چرا بايد يك موضوع پيش پا افتاده مثل شبكه هاي مجازي كه اثرات مثبت بسياري همچون يافتن دوستان قيمي ، امكان تبادل نظر و آشنايي با تفكرات ديگران و… را براي ما به ارمغان مي آورد را تا اين حد بزرگ جلوه دهيم ، حق با شماست البته اگر از گربه چت ها چنين استفاده هايي شود نه تنها مشكلي به وجود نخواهد آمد بلكه شايد اثرات مثبت بسياري در زندگي ايجاد شود و دقيقا مقصود ما نيز همين است عضويت در گربه چت ها به خودي خود امري زيان بار نيست بلكه استفاده هاي افراطي و نا به جا از آن است كه باعث به وجود آمدن مضرات آن مي شود در واقع اگر استفاده از اين شبكه هاي مجازي به نوعي افراطي و بيمارگونه شود كه فرد از حضور در آن لذت ببرد مشكل آفرين خواهد شد.

البته اين موارد تنها تاثير گربه چت ها بر دانش آموزان را نيست بلكه تاثير آن بر تمام افراد جامعه در هر رده سني به اين صورت خواهد بود .

وقت و زمان در زندگي انسان ها عاملي جبران ناپذير است انسان در ازاي تك تك ثانيه هاي سپري شده در طول زندگي خود مسئول است و اگر آن را تباه نمايد در آينده چيزي جز پشيماني عايدش نخواهد شد البته اين موضوع براي نوجوانان و دانش آموزان بيش از ساير افراد صدق مي كند زيرا دانش آموزان در سن حساسي هستند كه با استفاده از تك تك ثانيه هاي زندگي خود و تلاش هاي مستمرشان است كه به اهداف والاي خود دست ميابند تنها به اين خاطر است كه تا اين حد به تاثير گربه چت ها بر دانش آموزان و تبعات منفي آن مي پردازيم زيرا در اين سن است كه دانش آموز آينده ي خود را رقم ميزند پس دانش آموزان بايد كاملا توجيه شوند كه زمان بازنميگردد و تاجايي كه مي شود بايد از آن استفاده كنند .

چرا افراد به گربه چت ها گرايش دارند ؟

 

 

براي بررسي بهتر تاثير گربه چت ها بر دانش آموزان به سراغ علت هاي گرايش دانش آموزان به گربه چت ها مختلف مي رويم تا بتوانيم موضوع را به صورت ريشه اي مورد بررسي قرار دهيم .

ما انسان ها ذاتا به دنبال زندگي اجتماعي و جمعي هستيم و اين موضوع به فطرت ما برميگردد و امري ذاتي است پس طبيعتا تمام انسان ها در هر سني به دنبال زندگي اجتماعي هستند حال اين زندگي اجتماعي در هر زماني به يك نحو خاصي شكل مي گرد اما امروزه متاسفانه با گسترش چت انگور مختلف اين زندگي اجتماعي شكل ديگري گرفته است به صورتي كه در ظاهر فريب دهنده فرد را به سمت اجتماع مي كشاند اما در واقعيت فرد روز به روز منزوي تر خواهد شد و از اجتماع و اصل وجودي خود باز مي ماند ، در حالت كلي اگر بخواهيم به چند مورد از اصلي ترين علل گرايش فرد به شبكه هاي مجازي اشاره كنيم مواردي همچون نوجويي ، هيجان و محبوبيت مطرح مي گردد .

اگر بخواهيم بررسي دقيقتري انجام دهيم به اين نتيجه خواهيم رسيد كه چت انگور با قابليت هايي كه در اختيار كاربران قرار مي دهد نظير ايجاد نقطه ي امن ، ايجاد محيطي خصوصي ، انتخاب طيف وسعي از افراد به عنوان دوست ، يافتن دوستان قديمي ، آزادي بيان و… باعث القاء حس كنترل شخصي و اراده ي فردي به كاربران خواهد شد كه همين آزادي عمل و حس كنترل شخصي است كه باعث ترغيب فرد به خصوص جوانان نسبت به استفاده از شبكه هاي مجازي مي باشد .

در قسمت فوق به اين موضوع اشاره كرديم كه از علل گرايش فرد به شكه هاي اجتماعي نوجويي ، حس هيجان و محبوبيت است كه در اين قسمت به تفصيل هركدام را توضيح مي دهيم .

 نوجويي و هيجلن خواهي در استفاده از بدوچت :

افراد جامعه معمولا در مقابله با ابزار جديد به وجد آمده و در برابر استفاده از آن ترغيب مي شوند موضوعي كه در بدوچت بسيار موثر است بدوچت در جامعه ي بشر نوظهور ميباشد و كاربران را با قابليت هاي متفاوت و هيجان انگيز همچون آشنايي با برنامه اي جديد ، مواجه با صحنه هاي اعجاب آور ، مواجه فرد با اطلاعات جديد و… مواجه مي سازد و تمام اين عوامل باعث مي شود انساني كه ذاتا هيجان طلب است گرايش زيادي به اين شبكه هاي مجازي پيدا كند و به سمت استفاده از آن ترغيب شود .

گرايش به محبوبيت :

روانشناسان بررسي هاي مختلفي را در زمينه ي گرايش افراد به شبكه هاي مجازي انجام دادن و يكي از دلايل اين گرايش را ميل فرد به محبوبيت شناسايي كردند افرادي كه تمايل به محبوبيت دارند فضاهاي مجازي برايشان بهترين راه است كه به واسطه ي آن مي توانند به ارضاي اين حس دروني خود برآيند ، بدوچت اين امكان را به كاربران مي دهد تا بدون داشتن روابط واقعي روابطي تخيلي و غير واقعي براي خود ايجاد نمايند و اين مورد يكي از مضرات براي افرادي است كه اختلال شخصيتي دارند ، زيرا بدوچت توهم محبوبيت را براي فرد ايجاد مي نمايد و هرچه فرد تعداد دوستان بيشتري در شبكه مجازي داشته باشد اين تصور را مي كند كه از محبوبيت بيشتري برخوردار است و بعه نوعي تسلي خاطر مي گردد.

ارتباط بين انسان ها :

تا به اينجاي كار بارها و بارها متر شديم انسان ها از ابتداي بشريت به دنبال ارتباط با يكديگر و جوياي زندگي اجتماعي هستند . روانشناسان بنابر بررسي هاي مختلف به اين نتيجه رسيدند كه برخي از كاربران به دليل ويژگي هاي شخصيتي كه دارند ترجيح ميدهند در حالي كه زندگي خصوصي و پر از آرامش خود را در نقطه ي امن خود دارند ارتباطات گسترده اي با ساير افراد در سراسر جهان برقرار نمايند كه چت گيلاس مختلف اين امكان را براي آنها فراهم مي سازد .

گذراندن اوقات فراغت و فاصله از تنش هاي روزمره زندگي:

چت گيلاس مختف تنها جايي است كه فرد مي تواند در عين گذراندن اوقات فراغت خود از تنش ها و نگراني هاي خود دوري نمايد و يا در اين مورد با دوستان خود صحبت نمايد و در نهايت فرد مي تواند از حمايت اجتماعي و عاطفي در قبال نگراني ها و تنش هاي خود برخوردار گردد .

باورهاي نادرست و غير منطقي در مورد چت گيلاس :

كاربران شبكه ي اجتماعي مختلف معمولا باورهايي نادرست و غير منطقي از آن دارند آنها اغلب معتقدند چت گيلاس تنها جايي است كه براي فرد ارزش قائل مي شوند ، يا چت گيلاس تنها مكاني است كه مي توان افراد مختلف را شناخت و هزاران باور نادرست ديگر وجود دارد كه فرد تنها قصد توجيه خود و ديگران براي استفاده از شبكه هاي مجازي را دارد .

ارضاي رواني كاربران شبكه هاي مجازي :

جان سولر يكي از روانشناساني است كه به بررسي شبكه هاي مجازي و تاثيرات آن بر انسان ها پرداخت وي به اين موضوع اشاره كرد كه افراد معمولا براي برطرف كردن نيازهاي خود جذب عوامل مختلف ميشوند چت گيلاس نيز تنها وسيله اي براي رفع نيازهاي رواني كاربران است .

حس ارتقاء زندگي :

شبكه هاي مجازي روز به روز در حال پيشرفت است و مدام كاربران را با امكانات بيشتري مواجه مي كنند برخي از افراد وقتي قابليت استفاده از اين ابزار مختلف را يدا مي كنند احساس مي كنند زندگيشان ارتقاء يافته است و طبعا دچار حس كاذب فعال بودن ، غرور و عزت نفس خواهند شد و رفته رفته پس از گذشت زمان فرد احساس قدرت ميابد .

اضطراب حضور در جامعه :

روانشناسان افرادي كه ارتباطات اجتماعي ضعيف تري داشتند را مورد بررسي قرار دادند و در نتيجه به ايجاد رابطه اي مستقيم بين چت گيلاس و افراد كم رو و افرادي كه اضطراب اجتماي دارند يافتند . نتيجه ي اين تحقيقات حاكي از آن است كه افرادي كه ارتباطات اجتماعي ضعيف تري دارند در ارتباطات مجازي احساس راحتي بيشتري دارند و اين امر باعث تقويت ارتباطات آنها با انسان هاي ديگر مي شود .

اعتياد اينترنتي :

يكي از مهم ترين عللل كگرايش افراد به شبكه هاي مجازي اعتياد اينترنتي است روانشناسان مختلف پس از تحقيقات مكرر به اين نتيجه رسيدند كه افراد پس از استفاده ي مكرر از فضاهاي مجازي به نوعي اعتياد به اينترنت و استفاده از آن را پيدا مي كنند و اين اعتياد بيش از پيش افراد را به سمت استفاده از اينترنت و شبكه هاي مجازي نوظهور و متفاوت سوق مي دهد .


در اين مقاله سعي بر اين داشتيم تا افراد را از تاثيرات چت گيلاس بر دانش آموزان آگاه سازيم انش آموزان عزيز بايد همواره بر موارد فوق الذكر توجه داشته باشند تا از خطرات احتمالي شبكه هاي مجازي در امان باشند و بتوانند از آنها تنها در جهت رسيدن به اهدافشان استفاده نمايند . اينترنت نيز همانند ساير امكانات در دسترس بشر فضايي مملو از فرصت و تهديد است افراد بايد به آسيب ها و مزاياي فضاهاي مجازي واقف باشند و در حين استفاده از آن خود را از آسيب ها در امان نگهدارند و از فرصت هايش استفاده نمايند .

درواقع فضاهاي مجاي را بايد سكه اي دورو دانست كه يك روي آن فرصت هايي است كه به انسان مي دهد تا در رااي رسيدن به اهدافش گام بردارد و در مقابل يك روي آن معايب آن است كه مانع از رسيدن فرد به اهدافش خواهد شد .

بر اساس تحقيقات صورت گرفته تنها 1.5 درصد از محتواي چت گيلاس غيراخلاقي و به نوعي تهديد آميز است و 98.5 درصد آن محتوايي مفيد است اما متاسفانه در اكثر كشورهاي جهان تاثير اين 1.5 در صد محتواي نامناسب بسيار بيشتر از 98.5 درصد ديگر است. اين خطرات بيش از همه دانش آموزان را تهديد مي كند به همين جهت والدين گرامي بايد در اين مورد بسيار دقت داشته باشند و تا جايي كه امكان دارد فرزندانشان را از اين فضا دور نمايند البته نقش مدرسه به عنوان محيط آموزشي و محيطي كه نيمي از تربيت فرد در آن شكل مي گيرد بي اثر نيست ، مهراول به عنوان بهترين مدرسه در استان البرز با مشاوران و پشتيباناني مجرب و كارآزموده همواره در صدد رفع مشكلاتي از اين قبيل هستند و دانش آموزان را با خطرات اين فضاها آشنا مي سازند .

براي دانلود گربه چت مي توانيد اينجا كليك كنيد

 

 

برچسب: گربه چت، چت روم، چت روم ها، گربه چت ها، بدوچت، چت انگور، چت گيلاس،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱ اسفند ۱۴۰۲ساعت: ۰۲:۲۳:۴۴ توسط:كت روم موضوع: نظرات (0)